Wat kost een verhuisbedrijf?

Als u binnenkort naar een nieuwe woning verhuisd, heeft u het zich vast al afgevraagd; wat kost een verhuisbedrijf? De kosten van een verhuisbedrijf hangen af van meerdere factoren. Hier vindt u een overzicht van de diverse kostenposten en tips om te besparen op de kosten van een verhuisbedrijf.

Totaalprijs of een uurprijs

Veel verhuisbedrijven werken met een totaalprijs. U betaalt dan een vast bedrag en het verhuisbedrijf levert de afgesproken diensten. Meestal is dit voordelig, zeker als u een totaalpakket afneemt bij het verhuisbedrijf.

Bespaartip: U kunt de kosten aanzienlijk verlagen door een gedeelte van de verhuizing zelf te verzorgen. Pak bijvoorbeeld zelf uw inboedel in en betaal daarna een uurprijs voor de verhuizing. Maak hier wel goede afspraken over met het verhuisbedrijf!

Verhuismaterialen

Iedereen die gaat verhuizen verkijkt zich op de hoeveelheid benodigde verhuismaterialen. Het is namelijk moeilijk om in te schatten hoeveel verhuisdozen, noppenfolie en verpakkingstape u nodig heeft. Als u uw complete verhuizing uitbesteed aan een verhuisbedrijf zijn de kosten voor deze verhuismaterialen inbegrepen. U heeft hier dan geen omkijken naar.

Bespaartip: Lees de kleine lettertjes goed. Hoeveel rekent het verhuisbedrijf voor de verhuismaterialen en zijn deze bij de prijs inbegrepen? Bij de bouwmarkt kunt u veel verhuismaterialen goedkoop aanschaffen. En wat denkt u van het verzamelen van oude kranten? Even navragen in de buurt en u heeft uitstekend gratis inpakmateriaal.

Grootte van uw inboedel

De kosten van een verhuisbedrijf zijn voor een groot deel afhankelijk van het aantal verhuisdozen en meubels. Een verhuisbedrijf berekent de kosten op basis van uw vierkante meter aan inboedel. Hoe meer inboedel, hoe groter de benodigde verhuisbus en hoe meer verhuizers er nodig zijn. Uiteraard betaalt u hier ook meer voor.

Bespaartip: Spreek met het verhuisbedrijf af dat u een deel van uw inboedel zelf verhuist. U kunt een verhuisbedrijf bijvoorbeeld ook alleen uw (zware) meubels laten verhuizen.

Bereikbaarheid van de woning

Een gelijkvloerse woning is voor verhuisbedrijven het gemakkelijkst. Als de verhuizers geen trappen op hoeven, scheelt dat veel tijd bij het sjouwen. De kans is echter groot dat er wel een trap in uw woning zit. Verhuist u van of naar een flatwoning zonder lift, dan rekent het verhuisbedrijf hiervoor ook extra kosten.

Bespaartip: Heeft het huis dat u verlaat meerdere verdiepingen, spreek dan met het verhuisbedrijf af dat u alle dozen op de beganegrond klaarzet. Dit scheelt de verhuizers flink wat tijd. Ook bij het uitladen kunt u afspreken dat de verhuizers de dozen alleen op de beganegrond neerzetten.

Doordeweeks of in het weekend

Het zal u niet verbazen, maar verhuizen in het weekend is duurder. Dit heeft voornamelijk te maken met de kosten die het verhuisbedrijf maakt aan personeel. Doordeweeks verhuizen kan dus veel geld schelen. Hiervoor bent u echter misschien weer duurder uit, omdat u een vrije dag op moet nemen.

Bespaartip: Vraag bij uw werkgever na of u recht heeft op een doorbetaalde verlofdag, zodat u doordeweeks kunt verhuizen.

Gratis en vrijblijvend verhuisadvies

Wilt u een exact antwoord op de vraag ‘wat kost een verhuisbedrijf’? Vraag gratis en vrijblijvend een persoonlijk prijsvoorstel aan via VerhuisTotaal.com en krijg bovendien € 100,00 korting op uw verhuiskosten via een aangesloten verhuisbedrijf!

GRATIS VRIJBLIJVENDE VERHUISOFFERTE AANVRAGEN

verhuistotaal-banner-goed-voorbereid

ONTDEK HET ZELF